Dags att skicka till förlag

Där gick det iväg! Och iväg. Skickar manuset till förlag efter förlag. Så vansinnigt roligt, samtidigt som en känsla av matthet smyger sig på. Efter många års skrivande på samma manus, putsat och förbättrat, funderat och ändrat, gestaltat, skruvat fram karaktärerna, tänkt på berättarkurvan, konflikter m m. Gått på skrivarkurser, varit med på skrivarträffar. Lyssnat, frågat och pratat med författare och vänner. Lämnat ut texten för genomläsning till både proffs och intresserade.

Alla roliga timmar jag ägnat med mina karaktärer, lärt känna deras svaga och starka sidor, några är riktiga skitar, andra sympatiska. Egentligen vill jag inte lämna dem. För vem förstår dem mer än jag?

Jag vet hur svårt det är att bli antagen med ett romanmanus, ca en promille. Om ens det? Vad har man drömmar till om inte för att försöka? Bestämmer mig här och nu för att följa det enda råd jag fått när det gäller skrivandet: Att aldrig, aldrig ge upp!

Nu dröjer det flera månader innan jag får besked om det blir någon bok. Förlagen som jag skickat till har redan vänligt tackat och bekräftat att de fått mitt manus. Även om det är standardsvar så blir man glad av vänligheten.

Flera månaders väntetid börjar nu.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s