Alla har en historia att berätta

På Eckerö Linjen kommer jag att, under en dag i höst, berätta om hur min historia blev en roman under temat ”Alla har en historia att berätta”.  För så är det, vi alla har en historia som är unik och i alla avseenden något som är värt att bevaras, för barn och barnbarn i all evig tid.

Jag berättar om mitt ”pappahål”, vilket handlar om en biologisk pappa som svek, lämnade familjen och tragiskt nog dog utan att lämna ett enda minne. Inte nog med det, kvar fanns en farmor som inte var intresserad av kontakt och som såg till att sudda ut alla, jag menar verkligen alla spår efter sitt enda barn.

Eftersom denna ”farmor” levde ett gott liv, köpte och drev Häverödals hotell under några år, reste till USA, hade en ung älskare och mycket annat så väcktes frågor om vem hon var. Sökandet efter svar blev till slut en roman inspirerad av den kvinnan. Romanen är i genren feelgood (och feelbad), rolig, humoristisk med svärta och har sin miljö förlagd i ett brukssamhälle. Precis som min farmor är huvudkaraktären i boken ett barnhemsbarn från Södermalm i Stockholm.

Romanen heter Hotelldirektören (finns som e-bok) och är första boken i en trilogi. I april spelas romanen in som ljudbok.

Eckeröbåten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s