Planera skrivåret 2019

Så var året 2018 över och tankarna går till allt som hände när det gäller mitt skrivande. Den 16 november 2017 stod jag med första egna romanen i min hand. ”Hotelldirektören”. En upplevelse som naturligtvis var väldigt mäktig. Men också lite vemodig.

Så mycket arbete, åratal av skrivande, redigerande och att ständigt hålla fokus på historien. Då hade sju lektörer, fyra frivilliga, en redaktör och en korrläsare gått igenom mitt manus. Och det efter att i flera år tillhört en liten skrivargrupp där vi gav varandra respons på texterna.

Min strategi har alltid varit: Leta efter flow, fortsätt att jobba. Fundera inte så mycket. När det dåliga självförtroendet sätter in, gå förbi, hoppa över, var modig, utmana dina rädslor. Lyssna inte, jag säger det igen, lyssna inte på avundsjuka och missunnsamhet. Det tar tid att lära sig det. Men det går.

Mål för 2019

Mål 1. Ge ut bok nummer två. En jättebra lektör, Erik Grundström, har läst och strukturerat upp manuset. Efter det har redaktören Rebecka Edgren Aldén läst igenom manuset och givit respons. Hon är beredd att läsa igenom det ytterligare en gång. Och en gång till.

Mål 2. Bli invald i Författarförbundet. Efter två böcker har man chans att bli invald. Först då räknar jag mig till författare och kommer att kalla mig för författare. Det är som en inkörsport till de riktiga rummen. Rådgivning, författarstipendier, kurser, utbildning m m. Det är mitt mål att komma dit.

Mål 3. Skriva klart bok nummer tre, eller så långt det går. Har redan skrivit 80 sidor och får respons av en författargrupp under ledning av Sören Bondesson. Det kommer jag att fortsätta med under våren 2019. Bok nummer tre ska ges ut under 2020.

Mål 4. Att göra en power point med mina vävar och utveckla en föreläsning, under temat ”Att följa dina drömmar”, på drygt en timme där jag berättar om hur jag gjorde. Start i mormor Esters vävstol, mode, textilintresse, utställningar, skrivande, noveller och fram till första romanen. Den 7 april kommer jag att hålla föreläsningen i Uppsala på Riksvävarnas tredagars-mässa. Spännande och roligt.

Mål 5. Tanken finns hela tiden i bakhuvudet att hålla skrivarkurser i ”Skriv ditt liv”. Både här hemma i Herräng och på andra platser.

Mål 6. Mitt vävintresse som präglat hela mitt liv blommar under hösten. Då är jag med i en utställning anordnat av Nordic Tapestry, en grupp konstvävare som gått samman och håller utställningar. Gemensam nämnare är att vi alla gått utbildning hos Helena Hernmarck och lärt oss att väva hennes speciella teknik.

Det var allt. Gott Nytt År 2019!

På Fårö sommaren 2016. Skrivarvecka med Fåröakademien.
Drömmen om en roman börjar ta form. Foto: Jenny Jacobsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s