Om

Född och uppväxt i Hallstavik invid bruket i det som kallas rödvillorna. Men det är inte riktigt sant, eftersom det var ett fasligt flyttande i många år. Som liten bodde vi först på V. Sliparegränd, men snart tvingades vi flytta till mormor och morfar i Skärsta, eftersom pappa stack. Där bodde vi i många år. Mormor var sömmerska och i ett sånt hem kommer det människor från alla samhällsklasser. Märkliga tanter och farbröder passerade, som skulle ha hjälp med allt från att laga, sy in, sy om och naturligtvis dricka kaffe. Till och med luffare kom över på en bit mat.

Ny familj med flytt till Tulka och så tillbaka till V. Sliparegränd, ett fyrfamiljshus. Det området kallades Alaska och låg i norra Hallstavik. Nu var man en utböling och fick inte alltid vara med och leka. Lyckan var att sen flytta några kvarter till en rödvilla, Tyskavägen 12, med bara två familjer. Familjen Sjögren och vi, och de barnen blev mina bästa vänner.

Jag tänkte redan som 11-åring att jag ville bli författare, därför läste jag mycket böcker och lånade på biblioteket. I vår familj hade vi böcker hemma och folk lånade också av våra böcker. Under högstadieåren hyrde jag skrivmaskin hos Tobaks-Lasse för 50 kr i månaden för att renskriva mina noveller. Det skulle dröja länge innan första romanen kom. November 2017.