Om

Född och uppväxt i Hallstavik invid bruket i det som kallas rödvillorna. Men det är inte riktigt sant, eftersom det var ett fasligt flyttande i många år. Som liten bodde vi först på V. Sliparegränd 4 – eller egentligen Ö. Sliparegränd, mot garagen. Snart tvingades vi flytta till mormor och morfar i Skärsta, eftersom min biologiska pappa stack. Något som vi aldrig pratade om. I Skärsta bodde vi i många år. Mormor var sömmerska och i ett sånt hem kommer det människor från alla samhällsklasser. Märkliga tanter och farbröder passerade, som skulle ha hjälp med allt från att laga, sy in, sy om och naturligtvis dricka kaffe. Till och med luffare kom över på en bit mat. Mormor var snäll. Minns hur tufsiga farbröder satt och åt soppa eller gröt.

Ny familj med flytt till Tulka och så tillbaka till V. Sliparegränd, den här gången i nr 8. Det var ett fyrfamiljshus. Det området kallades Alaska och låg i norra Hallstavik. På eftermiddagarna gick jag på Kindergatten, 6-årsverksamhet för Holmens anställda. Lyckan var att sen flytta några kvarter till en rödvilla, Tyskavägen 12, med bara två familjer. Tre rum och kök och en stor tomt. Där blev vi grannar med familjen Sjögren. De barnen blev mina bästa vänner.

Jag tänkte redan som 11-åring att jag ville bli författare, därför läste jag mycket böcker och lånade på biblioteket. I vår familj hade vi böcker hemma och folk lånade också av våra böcker. Under högstadieåren hyrde jag skrivmaskin hos Tobaks-Lasse för 50 kr i månaden för att renskriva mina noveller. Sedan fortsatte jag att skriva, men bara för byrålådan. Familj, utbildning och jobb tog all tid. Även vävningen som är mitt andra stora intresse. Trots det, gick jag skrivarkurser och under tjugo års tid var vi en liten grupp som träffades ett par tre gånger om året för att läsa upp våra texter för varandra. Det skulle dröja länge innan första romanen kom. November 2017.